Noen utvalgte påskehytter

Påsken står for døren og vi presenterer her 10 utvalgte fjellstyrehytter som fremdeles er ledige i påskeferien.
Hyttene booker og betaler du via www.inatur.no. Her har du også mulighet for å kjøpe fiskekort dersom du har lyst til å prøve isfiske. Vi vil generelt anbefale at du gjør deg kjent med is og snøforhold før du reiser. Ta gjerne kontakt med Fjelloppsynet.
Følg fjellvettreglene og god tur!


Langvasshytta i Snåsa
Langvasshytta ligger ved utløpet på vestre side av det store Langvatnet, med store fjellområder rundt. Her er du inne i de vide Snåsafjella med mange muligheter.
Sengeplass til 6
Avstand til vei 8 km
Mulighet for scootertransport
Se https://www.inatur.no/hytte/50f3eb5ee4b0e07d03ec36d2/langvasshytta-snasa-fjellstyre
Samsjøbua i Midre Gauldal
"Beste tomta i fjellet." Nyt kveldsol og solnedgangen over Samsjøen. Et eget uthus med do og vedlager.Samsjøen er et godt ørret og røyevatn og du kan fiske i gode vatn i nærheten. Du er kommet oppunder tregrensa når du er ved Samsjøen. Familier vil finne seg godt til rette her! Et eldorado for barn. Blandingskog med bjørk, gran og furu.
Sengeplass til 5
Avstand til vei 15 km
Se https://www.inatur.no/hytte/50f2d753e4b097bd8c0ac7e2Liumseterhytta i Gausdal
Hytta ligger flott til i bjørkebelte oppunder snaufjellet. Lett familievennlig turterreng. Liumseterhytta er tidligere brukt som oppsynshytte. Flott beliggenhet med utsikt over vakre Gausdal Vestfjell, Langsua Nasjonalpark og Liomseter Turisthytte. Her er det godt å være, nyte fjellet på en krakk i kjøkkenvinduet eller benytte seg av utallige turmuligheter i slake fjell. I Kringelonen og Fjelldokka venter fisken og oppetter Suluhøgda og Brennfjellet skratter rypa!
Sengeplass til 4
Avstand til vei: 15 km
Mulighet for scootertransport
Se https://www.inatur.no/hytte/50f5b5f5e4b0b1d864388945/liumseterhytta-i-gausdal-vestfjell
 Storgåsvassbu i Namsskogan
Storgåsvassbua er oppført i 1973, men ble totalrestaurert i 1991. Hytta ligger i høgfjellet, men er lett tilgjengelig. Beliggenheten til Storgåsvassbua er enestående og gir et panorama vestover som er unikt. For fiskere og jegere er Storgåsvassbua en av våre mest populære hytter.
Sengeplass til 6
Avstand fra vei: 6 km
Mulighet for scootertransport
Se https://www.inatur.no/hytte/50f2fcbde4b0adea30743b57/storgasvassbua-nr-3-i-namsskogan-fjellstyre
 Bu ved Femund, Kløvsten
Enkel og grei tømmerhytte med soveplass i oppholdsrom.
Ligger trivelig til ved Femunden. Gode muligheter for fiske, jakt og turmuligheter sommer og vinter.
Sengeplass til 4.
Avstand til vei 4km
Se https://www.inatur.no/hytte/50f3299fe4b0adea30743ba3/lita-hyttebu-ved-femund-klovsten

 Bjørfarvasstu på Namdalseid
Hytta ligger 1,5 meter fra vannkanten. Idyllisk beliggenhet i naturskjønne omgivelser. 740 kvadratkilometer med utmarksområder gir fremragende muligheter til friluftsaktiviteter, jakt og fiske. I allmenningen har vi 3 naturreservater, Øyenskavelen, Furudalshøgda og Heggdalslimyran.
Sengeplass til 8
Avstand til vei: 6 km
Se https://www.inatur.no/hytte/533d2a15e4b06050d0488fdc/bjorfarvasstu-hytte-i-flott-natur-til-leie
 Steinbua ved Memurubu i Lom
Nyrestaurert steinbu, panelveggar inne og fullisolert. Vedomn og bra utstyrt. Ca. 15 m2 innvendig med to sengeplassar og to lausmadrasser. Ligg i solhelling, godt skjerma i fjellbjørkeskogen, men likevel solrikt. Lett tilgjengeleg frå Gjendesheim. Barnevennleg turterreng innover Memurudalen.. På vinteren er lettaste adkomst på ski over isen på Gjende. Ofte er det ikkje sikker is før langt ut på vinteren. Snakk med lokalkjende folk før du planlegg tur over isen.
Sengeplass til 2 (4)
Avstand til vei: 12 km
Se https://www.inatur.no/hytte/553df5f1e4b03b6ef69db7b7/steinbua-ved-memurubu-koseleg-lita-bu-i-jotunheimen
 Skurveosbua i Lesja
Skurveosbua ligger ved Skurveostjønnene, ca. 3-4 timers gange fra Rånå opp Asbjørnsdalen. Bua er ca. 25 m2, og har 4 sengeplasser. Gode fiskemuligheter i nærområdet. Denne hytta egner seg for de som vil være for seg selv på fjellet og ikke er redd for å gå en bit for å finne paradiset i fjellet. Kanskje et tips for en erfaren fjellvandrerfamilie med litt større barn? Garantert Wi-Fri!
Sengeplasser 4
Avstand fra vei: 15 km
Se https://www.inatur.no/hytte/52a079ece4b0df9643e8f2ad/skurveosbua-lordalen-statsalmenning-lesjaKaffihaugen i Nesset

 Hytte helt for deg selv i Stordalen. Midt i hjertet av det flotteste av Norsk høyfjellsnatur. Her må du ta skiene fatt 30 km før du er framme, så du må være i ok form, kunne navigere i vinterfjellet og være forberedt på dårlig vær. Men når sola dukker opp og du ser på de snødekte fjellene fra hytteveggen kan du ikke ha det bedre!
Sengeplasser: 4
Avstand fra vei: 30 km
Se https://www.inatur.no/hytte/5360dface4b07e7a513f5bb2/stordalen-kaffihaugen Lønntoppstu i Overhalla
Helt ny hytte, ferdig i 2015. Flere gode ørretvann. Hytta ligger tett ved Sandtjønna - sørvest for Lønntoppen.Fint for turer i alle retninger fra hytta. Mye brukt, og overkommelig avstand fra vei.Vi tilbyr gratis frakt til hytta i vinter- og påskeferie.
Sengeplasser: 6
Avstand fra vei: 12 km
Se https://www.inatur.no/hytte/50f2ce1fe4b097bd8c0ac7da/lonntoppstu-overhalla-fjellstyreAndre fjellstyrehytter ledige i påskeferien:

Oppland
Hytter ledige i Oppland, klikk her (17 ledige)

Hedmark
Hytter ledige i Hedmark, klikk her (4 ledige)

Møre og Romsdal
Hytter ledige i Møre og Romsdal, klikk her (6 ledige)

Nord-Trøndelag

Hytter ledige i Nord-Trøndelag, klikk her (37 ledige)

Sør-Trøndelag

Hytter ledige i Sør-Trøndelag, klikk her (11 ledige)